Pozdravljeni!
Sami boste najlažje ugotovili, katero hrano dobro prenašate, in vam ne dela težav z želodcem. Splošno pa velja, da se izogibajte predvsem hrani, ki povzroča večje izločanje želodčne kisline. To so močno slana, pikantna in kisla živila, pečene in ocvrte jedi, čokolada, orehi, sveža zelenjava (paradižnik, paprika, čebula , česen) in nekatero sadje. Svetujem, da uživate hrano v pogostih in manjših obrokih (vsaj 4-5 x na dan). Prav tako se pri tovrstnih težavah odsvetuje kajenje, pitje alkoholnih in gaziranih pijač, pomarančnega soka ter kave. Priporočam uživanje zeliščnega čaja z meliso, kavo pa lahko nadomestite z zelenim čajem. Težave z želodcem se pogosto ponavljajo, zato se je najbolje prehranskim prekrškom čim bolj izogibati.
Svetovala je: Vanja Pliberšek, mag.farm., iz Lekarne Slovenske Konjice